Artiklar om psykisk ohälsa och terapi

Läste det i en artikel att det är så otroligt vanligt med psykisk ohälsa och behov av terapi för ungdomar. Det är så stor press på dem, både i skolan och med jobb och allt samt från vänner och sociala medier. Sociala medier som gör att de tror att alla andra människors liv är perfekt och får den bilden av andra, att de lever perfekta liv och så mår de dåligt och behöver terapi bara för att de inte upplever att deras egna liv är tillräckligt glamorösa.

Det är hemskt att det ska vara så, men det är det. Terapi har dock sina fördelar för alla. Idialog fanns med som ett exempel på en mottagning i Jönköping som tar emot ungdomar, likväl som vuxna, som har ångest eller andra psykiska besvär och som känner att de behöver terapi för att kunna bli fria från det.

Jag har aldrig själv behövt gå i terapi men det kan ju bero på att när jag var ung så hade vi inte massa sociala medier och pressen var inte riktigt lika stor. Eller utifrån vad vi kände i alla fall så var det inte riktigt lika stor, det var inte så vi upplevde den i alla fall, eller inte så som jag upplevde det.

Artikeln jag läste om terapin och Idialog var dock väldigt intressant och ger en lite tydligare bild av hur det är i samhället idag. Det är svårt att förstå det annars, hur det är med barn och ungdomar, och det behövs lite artiklar och reportage om det samt terapin för att jag ska ha viss koll på hur det ligger till med samhället idag och vart vi är på väg.