Reportage om livsglädje

Brukar inte köpa papperstidningar så värst ofta för är det något jag är intresserad av att läsa så går det oftast att söka upp och läsa om det på webben. Det är både smidigare och billigare. Dock så tycker jag ibland att det kan kännas lite lockande att kunna bläddra i en vanlig hederlig papperstidning, brukar bli när jag ska iväg och resa eller om jag ska sitta på ett flyg eller något. Då tycker jag att det är roligt.

Köpte en tidning här om dagen och läste en artikel, ett reportage var det väl egentligen, om Glädjelyckan. En verksamhet som drivs av en man som själv haft problem i livet sedan tidigare och som varit väldigt nedstämd på grund av negativa tankar men som lyckats ta sig ur det och som idag jobbar med att hjälpa andra människor att återfinna sin livsglädje också.

Enligt vad som stod om Glädjelyckan så verkar det handlar om samtal där man ska försöka att gå djupare in i sig själv, förstå anledningarna till varför man känner som man gör och sen även lägga över tiden på något annat istället. Snarare än att pressen för det ska läggas över på dig så kan du planera det i andra lägen och det kan mycket väl vara det som krävs för att via samtalen på Glädjelyckan återfinna sin livsglädje liksom han som driver verksamheten gjorde.

Livsglädjen kommer inifrån och man måste finna den på egen hand. Det enda andra man kan göra är att helt enkelt gå på samtal för att få hjälp med att kunna gå djupare in i sig själv.